Min vision för villa Björksund

Mitt i Rimforsa alldeles vid Åsundens strand ligger villa Björksund. En gammal grosshandlarvilla från sekelskiftet som under lång tid fungerat som barnkollo för Linköpingsbarn, men också som festvåning för bröllop och andra festligheter. Kommunen ägde huset under några år under början av 2000-talet, men sålde det 2010 trots stora protester och en folkomröstning i kommunen.

Villa Björksund är mer än ett hus

Kommunen ägde huset under några år under början av 2000-talet, men sålde det 2010 trots stora protester och en folkomröstning i kommunen. Huset handlar egentligen om mycket mer en ett hus. Det ligger nämligen strategiskt mitt i Rimforsa och det skulle gå att göra mycket med huset om det sätts i sammanhang med all den fantastiska mark som finns i anslutning till villan.

Kommunen är ägare till området omkring huset med dess strand och tillhörande stora gräsområden. Detta ger en möjlighet att skapa ett fantastiskt område med stora mervärden för Rimforsa och Kinda. Ett område som skulle kunna innefatta både lekplatser, båtplatser, båtramper och olika spännande kulturarrangemang.

Min vision för villa Björksund

Villa Björksund kan bli en samlingsplats för Rimforsaborna och skulle kunna bli ett intressant turistmål. I detta sammanhang är huset viktigt att bevara och finna rätt verksamhet som skapar en helhet. I videoklippet nedan presenterar jag en idé för villa Björksund.

Företagande och landsbygd

Jag är stolt och glad över förtroendet att få stå som nummer 2 på Liberalernas riksdagslista i länet. Det känns roligt att medlemmarna i länet delar mina värderingar och vill lyfta frågorna om Landsbygd och Småföretagande.

Jag ser fram emot en spännande och händelserik valrörelse runt om i länet. Hoppas vi syns!

Nu är den nya hemsidan på plats. Något som jag kommer använda flitigt under valrörelsen för att lyfta viktiga frågor och tankar, men också för att svara och publicera frågor från dig som läsare. Välkommen att ställa frågor här nedan..

Hälsar Lasse

Etiketter: ,,,,,,,,